fredag 30 mars 2012

flux är döende

Idag fick jag besked att fluxshop måste läggas ner. Det är trist. Jag gillar att jobba där. Det är en rolig butik som tar in massa spännande saker och samarbeten med bra konstnärsfolk/deisgners/modeskapare....
Jag slutar sista maj. Fast OBS! Fluxshop.se kommer leva vidare.

Jag: Eva
Under mitt samtal med chefen så ringde ett annat jobb och sa att jag ska jobba i östersund i sommar som  som eva i 5 myror är fler än 4 elefanter. Jag börjar 11 juni och slutar i slutet av augusti. Det var ju kul. Det innbär att jag är arbetslös i flera dar. Då tror jag att jag vill åka med ghorm på semester nånstans.

Framtid?
Jag är lite orolig bara för min framtid. Framtiden är oviss. Jag är nervös. Men nu tar jag nya tag, kanske det är dags för maria att söka jobb? Jag har hört att man kan göra det. Det är visst så att man inte kan förvänta sig att jobben kommer till en utan ibland måste man anstränga sig lite. Hmmf, en skymf mot mitt kändisskap. Ska jag verkligen behöva det? Vet dom vem jag är?! Jag är standup Marie. Jag är komik. Jag är Jesus.

lördag 24 mars 2012

zouk lambada

i går fyllde ghorm år. Han fick lite olika saker.Bland annat så ska vi gå på zouk lambada dans i dag. en sensuell kväll med höftrörelser, kroppskontakt och improvisation.
Det är som att jag blir lite kissnödig bara jag tänker på det.

torsdag 22 mars 2012

jag-en upptagen kvinna

oj oj oj ons-lör: blindtarm
lör-sön: sundsvall
mån-ons: gbg
idag: sthlm

livet som frilansande alltiallo kreativ kollega är påfrestande.


idag hade jag en timmas fritid då fick jag en ny kompis när jag var o fikade. det var kul. vi åt bullar ihop.

lördag 17 mars 2012

jag har blindtarm

igår hade jag oxå ont i magen och så hade jag feber. Min ondskefulla bror sa åt mig att kolla upp det. Jag sa att jag inte ville. Han tvingade mig att ringa sjukvårdsupplysningen (1177-rekommenderas varmt). Dom sa att jag skulle åka till St Görans akutmottagning. Då började jag gråta och sa att jag inte ville. Då sa sjuksköterskan Gun att jag skulle det och så kopplade hon mig till sjuksköterska Inggerd på St Göran och hon sa att jag skulle komma. Då ringde jag mamma och grät och sa att jag inte ville. Hon sa att jag skulle åka. Sen gick jag vilse i en park mitt i natten, kl 21 ungefär. Sen hittade jag till sjukhuset. I receptionen sa jag att jag var tvingad att åka hit men jag nog bara var förstoppad, hon frågade när jag bajsade senast, jag sa "igår" (fast jag ljög, egentligen hade jag bajsat lite på morgonen oxå). Då sa hon att det nog inte var förstoppning och så tog hon 400 kr från mig. Dom ville bara ha mina pengar tänkte jag då.
Sen fick jag sitta och vänta och vänta.
"hallå hallå är det någon där"
"hjälp mig. hjälp"
"vad är det här"
"ajajajajajajaj aj aj aj"
"kan man få lite kaffe. Hallå, kaffe, kan man få lite kaffe"

ropade tanterna som låg på britsar runt omkring mig.

Sen fick jag ta blodprov och sånt och sen kom doktorn och sa att jag hade inflammerad blindtarm. Sen åkte jag hem.

torsdag 15 mars 2012

woops

oj oj oj jag lovade er en prickig vägg, men vad hände? jo jag raderade bilden från mobilen i tron om att jag hade lyckats maila den till min mail. Hade jag lyckats? Nej.
Jag får helt enkelt ta en ny bild och lägga upp eftersom det varit en fasligt stor efterfrågan på just den bilden.

idag äter jag pärl couscous-sallad med feta ost, lök och persilja. Det är kanske inte det bästa för magen men jag äter lite i taget så går det bra. Så ja, inte ska ni oroa er för mig. Mina tarmar och jag går way back, way back, och det här är bara en av alla stormar vi helt enkelt måste rida ut.

onsdag 14 mars 2012

kramp och lilla damp

Idag har jag haft sån faslig kramp i magen hela dan. Sen lugnade det ner sig lite och jag hade bara ont, men utan de ondskefulla kramphuggen och då tänkte jag att det kanske var dags att äta lite. Klockan var halv 5 och jag åt frukost 6, halv 7 och det är ju jättemånga timmar där i mellan!
Men så fick jag kavalkad ont igen. Egentligen skulle jag vara upptagen med "omvärdsanalys" hela dagen, jag var nämligen i skolan idag, på min crossmedia och entreprenörskaps kurs. Men ack och ve, jag var tvungen att lämna min crossmedia-entreprenörs-kurs och kvida hem.
Döm om min förvåning när jag såg detta
 
:  
Ja, det är alltså ett prickigt golv i dom "nya" tbanevagnarna. Prickigt!
. Det är ju väldigt smart att ha prickigt golv för:
1.det är snyggt
2.smuts och kräks syns inte lika mycket som på ett oprickigt golv.
Ja det här kanske ni redan visste och jag har ett svagt minne av att jag lagt märke till detta prickiga golv någongång tidigare men det är tyvärr det mest spännande som hänt i dag.

I morgon kan ni få se en bild av en prickig vägg från en Äldre tbanevagn. Jag bytte nämligen vagn på centralen och då stiftade jag bekantskap med denna rosaprickiga skapelse.

Det som gjorde mig gladast i dag var att lilla damp skrivit fortsättningen på sagan om Herta!! Lilla Damp är min bästa vän.




 

tisdag 13 mars 2012

the ol´ dirty blogger

tjena fan. Det är jag. Nu tänker jag så här:

bloggen var ju till för att jag skulle vara kreativ, jag tillsammans med andra. Jag vill att bloggen ska vara som ett sånt där vikpapper som man vek när man var liten och ritade en gubbe ihop med folk.
jag ritar ett huvud
du ritar en överkropp
jag ritar ben
du ritar fötter.

eller så kan vi vara tre:
hen ritar huvud
du ritar överkropp
jag ritar ben
hen ritar fötter

så ska bloggen vara, fast vi ska skriva tillsammans. Hajar ni?

som en ordsaga...

tex så kanske jag skriver såhär:

Det var en gång en tant som bodde i Västerås. Hon hade alltid gröna hattar på sig. Inte så att hon ägde massa olika gröna hattar som hon turades om att använda, nej, nej, den  här tanten hade alltid alla sina gröna hattar på sig på en gång. "Det är så praktiskt" brukade hon säga "för blåser en av då har jag ju flera kvar". 
Tanten hette Herta och hade komplex för sin tunna hårväxt nämligen.

Så skrev jag tex nu..och nu vill jag alltså att du/ni skriver en fortsättning på den här historian i kommentarsfältet...varsågod

torsdag 8 mars 2012

dammsugare mitt ibland mig

Här sitter jag och äter tortillachips. På jobbet. Det är gott.
Jag har ätit några chokladdigestive idag oxå men har nu börjat fundera på att äta sånna dammsugare-punch-kakor. Ni vet Punssirulla som de heter på finska.
Det ligger ett helt paket framför mig, minus dom 2 jag åt i går. Det här är mycket jobbigt. Jag har nämligen bestämt mig för att vara lite nyttig. Ja, ni hörde mig! Jag ska gå på kakdiet, jag har varit på kakdiet sedan i går eller i förrgår. Det har gått sådär.
En dammsugare kan ju inte vara så farligt?
Snart är det dags för Kaiserins radiohumorshow. Jag har hittills skrivit:
standup marie
standup marie-sexsamtal
flaggmannen (den texten har jag lämnat över till lilla damp nu)
Konungakrönikan om Erik XIV (14e) (den tog jag från lilla damp som börjat på den)
skvaller med whitney houston
tvillinghoroskop
prostatasystrarna 1 och 2
det okända, men den tröttnade jag på så den ligger i ide ett tag.

Vi får la se vad som händer och fötter (göteborska)

Jag ska kanske jobba lite nu.

måndag 5 mars 2012

i morgon - ett liv

I morgon ska jag gå och ta cellprov. Det hoppade jag över förra året och har hela tiden varit på väg att boka en ny tid..eller alternativt gå dit på drop in, vilket man som kvinna kan göra 1 år efter att man som kvinna blivit kallad.
"man som kvinna" tänker ni, hur menar hon? Kan både män och kvinnor gå dit? Nä, det går ju inte, jag menar såklart att om en person är kvinna, kan hon gå dit, det kan bli så tokigt det där med formuleringar. Det är därför allt fler går över till könsneutrala ord som "en" eller "hen".
Så, det var dagens politik.

Mellan kl 10-13 ska Undertecknad tvätta i tvättstugan. Kläder, lakan och handukar.
 "handukar", tänker ni, hur menar hon? Är det dukar av manligt kön? Nä, såklart inte, det var en medveten felstavning för att skapa komisk effekt. Hendukar behövs alltså inte, för dukar har inget kön. Dessutom så är det inte bara dukar för händerna utan även badlakan som jag ska tvätta. Här skulle jag kunna fortsätta skämta och skriva "badlakan", hur menar hon, har hon lakan när hon badar osv men det gör jag inte för det blir så tjatigt då. Ska jag märka mina egna ord hela tiden så blir ju denna blogg oerhört tråkig och jag kommer förmodligen tappa alla mina läsare.

fredag 2 mars 2012

ingen kommentar

Eftersom inga kommentarer har inkommit angående mina spännande titlar så tänker jag nu strejka.

Men bara så ni vet så skulle det heliga anagramet handla om en mystisk mördare som skickar hotbrev där texten är utklippta tidningsbokstäver och så skulle han bilda anagram av orden så att det blev jätteklurigt att förstå hoten. En kodexpert skulle behövas tas in i fallet, men hör o häpna, det är praktikanten som löser kodspråket till slut för hon brukar nämligen göra korsord och sånt. Extremt spännande! Och ja, det skulle vara en manlig mördare för det vet vi allihop att det alltid är manliga psykomördare i riktigt läbbiga rysardeckare.