onsdag 27 juni 2012

extra viktigt meddelande

Nu när jag är på arbetsresa hela sommaren så är det av största vikt att jag skriver kontinuerliga uppdateringar här på bloggen, så att ni kan följa mig i min vardag trots min bortavaro.

Jaha, vad har hänt sedan igår då? Jo 70tals kvinnan har blivit sjuk. Jag har jobbat stenhårt med att sätta fjädrar i håret. Jag har även fixat schemat efter "ledningens" tabbar, jag har fixat det så smidigt att jag blir ledig när lillS är här! Jippie, jag förbereder mig för loveamore. Han kommer på tisdag.


tisdag 26 juni 2012

copy paste från facebook

idag skrev jag på min facebookstatus. Det var så himla intressant och lärorikt så jag skriver exakt samma sak här: 


Ni undrar hur det går för mig nu när jag har tv?
Jo tack, jag har anpassat mig skapligt. Det var svårt till en början att veta vad det var jag skulle göra i soffan. Vad tittar gemene man på, på tv egentligen?
Efter ett långt liv utan tv så krävdes det verkligen en rejäl kraftansträngning från min sida för att nå toppen. Jag har inte nåt dit ännu. i dag: project runway och top model. I går: clean house new york och sex education

söndag 24 juni 2012

En tyst hjälte

 Hon hade varit borta en längre tid för att jobba uppe i de kalla bergen. Nu, äntligen hade hon fått ledigt från sitt jobb som fjällräddningsarbetare och skulle åka hem för att fira att sommaren hade nått sin mitt.
Fjällräddningsarbetare? Ja, hon var fjällräddningsarbetare, hennes uppgift var att ge sig ut i farliga, höga, snötäckta berg och rädda oskyldiga människor som råkat i nöd. Ibland fick hon även agera guide. Det ryktades om att Sylvester Stallones roll i "Cliffhanger" var baserad helt eller delvis på hennes självupplevda äventyr. Ryktet var sant och därav hennes smeknamn: Gabe, Sylvesters namn i filmen.

Nu satt Gabe på ett tåg som skulle ta henne till Stockholm. Hon bara satt där. I 5,5 timmar satt hon där och stirrade in i stolsätet framför sig. Hon hade nämligen glömt att ta med sig något att läsa. Det var en fruktansvärd tid och inget som anstår en hjälte men vad skulle hon göra? Folk måhända dömde ut henne som konstig, underlig eller rentav sjuk i huvet, men ingen sa något direkt till henne. Men hon såg deras blickar. Hon såg barnens tisslande och tasslande, de vuxnas prat bakom hennes rygg och tågvärdarnas spelade trevlighet. Hon såg att de såg ned på henne för att hon inte hade något att göra medan hon åkte tåg.
Hon ville skrika åt dom "Jag har glömt att ta med mig bok" Men hon satt tyst. Hon satt tyst och stirrade in i stolsätet framför sig.

måndag 18 juni 2012

ingen skriver om mig

 Idag kunde man läsa om mitt jobb i svd men ingenstans står det att det är jag som är stjärnan. Varför?



lördag 16 juni 2012

känd från norr


en gång när jag sökte ett skådisjobb så fick jag göra en audition: Den gick ut på att jag skulle improvisera med en osynlig person och låtsas att vi var ihop. Jag "kom hem" och var glad och kärleksfull, sen skulle jag se att "nåt var fel" och sen skulle jag reagera på att den imaginära personen/min kille berättade att han varit otrogen och fått hiv och förmodligen smittat mig...

Det är den konstigaste auditionen jag gått på. Eller förresten jag tror jag har gjort värre..den där gången jag kom på casting som arabisk prinsessa i den svenska vikingafilmen där alla skulle prata engelska eftersom den skulle bli internationellt gångbar. Just det, det var ju samtidigt som jag sökte den svenska komediserien där alla skulle prata engelska för att den skulle bli internationellt gångbar.

förresten så är jag känd:

http://sverigesradio.se/sida/ljud/3986571

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.4807566--fem-myror-ar-fler-an-fyra-elefanter-far-premiar-i-ny-skepnad-pa-jamtli
det är jag som är grundemo...det är mitt alias.

onsdag 13 juni 2012

ett liv och 57 mil

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

söndag 10 juni 2012

matbloggerska och naturromantiker

Hon står och blickar ut från sin balkong.  Nedanför henne skimrar storsjön i solens sken. Solen som aldrig går ner. Längre bort i fjärran tornar snöklädda fjälltoppar och hon andas djupa andetag av frisk luft.
Inga avgaser, ingen smog, bara ren nikotin rakt ner i lungorna. Hon fimpar och går in och tittar till pajerna som står i ugnen. 
En tacopaj, en grönsakspaj och en tofu-spenatpaj. Dom är klara nu och hon tar en bit av varje medan hon tittar på tv. Det finns en tv här, som man kan titta på. 


lördag 9 juni 2012

nu kan alla kommentera

Nu är jag i Östersund. Jag bor här nu. I Östersund. Jag bor med Ek Bechara och hans tjej 70talskvinnan.
I går sa kalina sokawe att det är svårt att kommentera på den här bloggen. Kommentatören måste vara inloggad som bloggare eller google eller nåt sånt. Aha! Det är därför jag får så himla få kommentarer! Nu jag förstår! Såklart jag ska ändra det, sa jag.
 Sagt och gjort, Fix trix filimix.  Nu kan alla kommentera.
Kom igen. Bring it on!

torsdag 7 juni 2012

ost, ost, ost

i går åt jag ost. jättemycket ost. Jag och lills gick på restaurang och det var så himla gott, vi åt typ 1 kg ost. Min mage är fortfarande lite missnöjd över denna behandling men min själ är väldigt glad och nöjd.

Nu har jag nästan packat färdigt, på lördag drar jag till östersund och pratar skånska.

lördag 2 juni 2012

jippiee jag är frisk, aj!

jag vaknade i går morse och var frisk. Inte ont i halsen, inte snorig.  Sex veckors halsvirus: borta. Jag kände mig levande, full av liv, livskraftig.
Med ett skutt vände jag mig om i sängen KRASCH BOM BRAK J#%&a sk€€it, jag fick nackspärr.