söndag 26 augusti 2012

stand up

Jag har varit på stand up på big ben. Det var lite kul och lite olidligt.

På tisdag åker sokawe till göteborg för att stanna. Det känns mycket olidligt.

I morgon börjar jag skolan. Jag ska gå i skolan för att jag ska driva egna projekt. Jag har jättebra och nyskapande ideér. Jag ska göra en dokumentär och en föreställning och en blankett och en utställning.
Jag ska skriva lite också. Det är väldigt nyskapande. jämlikt. intergrerande och öppet för alla oavsett kön, sexuell läggning, fysiska eller psykiska funktionshinder, ungdomar, barn.
Folk kommer stå i kö för att ge mig stipendier och folk kommer stå i kö för att uppleva de kommande verken.
Jag har potential, jag är driven och jag är trevlig.
mvh /maria

onsdag 22 augusti 2012

jag har skaffat barn

Många som skaffar barn eller hund kan bli lite blinda för verkligheten. De tycker just deras barn alt hund är den finaste, gulligaste, smartaste som finns.
Jag har skaffat sånna barn/hundar nu.
Jag har skaffat 6 stycken. Jag vet inte riktigt hur det hände men jag måste bara få prata om mina nya barn, hela tiden. För faktiskt så är det så att just dom här barnen är dom gulligaste, trevligaste, roligaste, sötaste, snyggaste, mest underbara barn som finns.
Jag träffade dom i somras, dom känner mig som Eva, jag känner dom vid deras riktiga namn.





tisdag 21 augusti 2012

Jag är tillbaka

Länge vandrade jag i de jämtländska skogarna. Ensam, frusen och vilse var jag. Ni ropade men jag hörde inte och när jag skrek efter hjälp var det redan försent. Ni hade redan gett upp sökningen efter mig, ni hade gett upp hoppet. "Hon är borta för alltid" sa man. "Hon kommer inte tillbaka", "Vi har förlorat henne".
Jag var både rädd och arg. Arg på mig själv för att jag gav mig i väg. Rädd för jag visste inte om jag skulle klara det. Tänk om jag aldrig återser mina nära och kära, tänkte jag.

När fyrtio dagen passerat lade jag mig under en tall för att sova. Feberdrömmarna höll mig vaken. Jag drömde om barn, jag drömde om rosa, jag drömde om människor som ville mig illa. Jag vaknade den femtionde dagen. Jag var mager men jag var vid liv.
Nu började den långa vandringen hem. Jag lokaliserade mig med hjälp av solen, myrstackar och ett järnvägsspår och slutligen kom jag fram. Jag är här nu!

Vänner! Jag är tillbaka!

fredag 17 augusti 2012

nackhelvetet

jag har nackspärr igen. Sista superhappyfun-day på jobbet går jag och får ont i nacken. Idag skulle dessutom några av favvobesökarna komma o hälsa på. Edvin, Alva o Arvid. OOOH suck!
fast vi lekte på jamtli häromdagen o det var väldigt kul, på min lediga dag.
I går var mina andra favvobarn Alva o Axel o lekte med mig.
Oj jag märker att jag skriver massa stavfel som jag får rätta hela tiden, kanske det beror på den tunga medicineringen jag just proppade i mig. jag slutar skriva nu

ja just det, jag skicka de in en stipendieansökan precis just nyss oxå

söndag 12 augusti 2012

extreme home makeover

varför gråter jag alltid till extreme home makeover? Jag gillar inte alls den där typen av amerikaniserat olycka-blir-till-lycka flams. Dessutom inreder de alltid fruktansvärt ful. Ändå storgråter jag varje gång familjen presenteras och sen gråter jag massvis i slutet när de får sitt nya hem.

Jag har dessutom börjat tycka det är väldigt kul att skriva och prata om saker som inte är Nytt. Det började häromdagen när jag såg Sanna Bråding i någon morgonsoffa på tv. Det var ett inslag där gästen (sanna) skulle rekommendera en bok. Vid sådana tillfällen brukar gäster ofta rekommendera en alldeles nyutkommen bok eller alt någon kultklassiker av nåt slag. Men inte Sanna nej, nej, hon rekommenderade "jag vill inte dö jag vill bara inte leva". Ann Heberleins bok från 2008. Jag skrattade hånfullt åt Sanna när hon rekommenderade den.

-mohahaHAHAHA smart och ta en gammal bok som till o med gjorts pjäs av. Sa jag på ett ungefär.
Sen slog det mig att det var ju jättebra. Varför ska en alltid rekommendera nya böcker, bla bla blalbla jättebra sanna, kul. Jag orkar inte skriva mer om det här men vad jag skulle komma frram till är att hon gjorde det inte med humor men ....OOOHH nu brände jag sojamjölken i kastrullen. Typiskt.

Äsch det gör inget. Det luktar så gott ändå och smakar gott. Det hann inte ens bli nåt skinn.

Attackera kvarteret

Häromdagen såg jag pjäsen "Strindberg Strindberg (och så vi)" nånstans i jämtland. Tavnäs.  Jag vet inte men det var en pjäs i alla fall. Teatergruppen som satte upp den skulle satt upp "den ädelmodige älskaren" som skrevs av nån av augusts gamla släktingar. Pjäsen var dålig så dom gjorde en metapjäs av den. Första akten var ok andra akten var mycket bra och gjorde den första akten ännu bättre.
En sak som de gjorde var att avluta scener/akter flera gånger. Det brukar kaiserin också göra. Alltså att ha ett slutnummer för att sen ha ännu ett slutnummer för att sen ha det egentliga slutnumret. Det funkar inte så bra. Det funkade inte så bra för dom heller.

Vi såg just en film som hette "Attack the block", den hade bara ett slut. Filmen var överraskande bra. Så bra att jag måste rekommendera Er att se den.
Gillar du sci fi? Eller kanske föredrar du brittisk gangster hiphop rullar? Eller du kanske är en sån som vill bli lite rädd? Eller skratta lite? I så fall är det här en film för dig. "Attack the block" kom ihåg var ni läste det först.

Jag har fått klagomål om att jag nästan aldrig lägger in bilder i bloggen så i förra inlägget la jag upp en bild på mina nyfunna vänner, 2olapparna, nu lägger jag upp en jättestor bild. Jag vill även påminna er om alla egengjorda bilder jag la upp i början av denna blogg. Jag lovar även att försöka mitt bästa för att lägga upp fler bilder.

måndag 6 augusti 2012

gud gav mig rätt

Igår när LillS och jag var på väg hem efter träning och ett rejält Max-mål så gick vi förbi en persienn och markishandel. LillS sa:
- Du får 40 kr om du säger vilket typsnitt dom använt på sin skylttext.
Eftersom jag är en novis i ämnet Typsnitt så gissade jag på "Arial" eller "Times new Roman". Simon sa att det var fel. Det rätta svaret skulle varit "Hobo".
Det kändes trist. Promenaden hade ju börjat så bra, jag var vältränad, chillicheesemätt och jag hade en kaffe i handen. Så plötsligt kom erbjudandet om att jag kunde bli 40 kronor rikare. Jag kunde känna sedlarnas textur mot min handflata, jag kunde liksom känna lukten av pengarna. Och så togs drömmen i från mig. Jag hade fel. Det var "Hobo" som var det rätta svaret.

Vi gick vidare.

Plötsligt!! Vad händer?!! JO, jag hittar en 20a på marken! WOW! jag plockar upp den, går vidare några steg...Vad händer?!! JO, jag hittar en till 20a på marken! WOW!
LillS sa att jag hade fel. Gud gav mig rätt.

Idag ska jag köpa mig något fint för mina 40 kr.

onsdag 1 augusti 2012

blodsmak i munnen

jag kräks på mig själv för jag är så himla okreativ och ickeföretagsam.