onsdag 26 september 2012

En lagom regnig dag

En lagom bra dokumentärfilmare filmade en lagom bra kille när han byggde ett lagom bra podie. Jag tog ett lagomt bra foto med min urusla HTCmobil.


Jag slängde min avund i elden

Igår var jag på oandligt sektseans. Jag skrev ner massa saker som jag vill bli av med på en lapp. Alltså inte saker som "en grön tröja, en trasig soffa, ett gammalt nummer av Gnuttarna" utan saker som
" missunsamhet, avund, stress, ångest, känslan av misslyckande"
Jag eldade upp lappen. Jag är numera lyckad, avslappnad, cool


måndag 24 september 2012

Öl är hälsa

Lånade en hemkunskapssal för att laga mat i. Där uppmuntras barn o ungdomar att dricka öl


onsdag 19 september 2012

pengarna rullar ut

Idag är jag effektiv med mitt spenderande. Jag har köpt tågbiljetter för 1070kr tur o retur sthlm-gbg.
Jag har även gjort en tillfällig adressändring så att min kära ömma moder kommer få min post medan jag är i tokyo och roar mig.
-VA? TOKYO? ska du till japan?
-Ja, visste du inte det? jag ska ju till japan i oktober och chillichilla.
-Vad då chillichilla? Vad ska du göra där egentligen? Berätta, berätta snälla Grude, berätta!
-okej jag ska 1. utforska japansk teater. 2. hänga med lillS och


oj oj oj just som jag skriver detta inlägg om japan så ringer flygbolaget, jag blir förvirrad och kan inte längre förstå svenska och vi pratar engelska tills jag förstår att jag kan prata svenska. Flygrutten ändras lite bara, ingen fara, jag kommer komma både fram o tillbaka till japan. Bara lite längre väntan i Moskva innan jag kommer hem. Puh. Skönt.


okej nu fortsätter den otroligt spännande historien om vad jag ska göra i japan...

2. hänga med lillS och medverka i hans blogg, nej jag menar pod. jag skrev fel.
3. träffa en vän till mig som kommer va i japan i3 av de veckor som jag är där.
4. gå på stan.
5. äta mat.
6. vara lång.
7. vara nervös.
8. gå vilse.
9. vara glad.
10. skriva blogg
11.jobba med projektet

ja lite sånt helt enkelt

Mitt första inlägg

Nu testar jag för första gången att blogga från mobilen. Jag lägger även upp ett kort. Kortet föreställer en bild från en bauhausaffisch som jag lekt lite med. Vi var nämligen på lava o pysslade igår.


söndag 16 september 2012

jag ger mig min morgon, jag ger mig min dag

om jag var vaken skulle jag ge mig allt det där jag aldrig ger mig men du jag har faktiskt suttit framför datorn heeeeela dan och fyllt i ansökan på pengar jag inte kommer få. Jag är mer i sömn än i vaket tillstånd. Men vad duktig jag är!
Jag vet inte hur jag ska göra pdfer på min dator, för jag har program som jag inte förstår. Som vanligt ringde jag min bror och lillS, ingen ville hjälpa mig att omvandla mina dokument till pdf. Taskigt.
 Jag ringde en  lagom bra kille som sa att jag skulle ladda hem open office så kunde jag göra det själv, istället för att han skulle göra det. Vi styrde upp en plan A, en plan B och en plan C utifall att.
Vad händer? Jo jag lyckades ladda hem open office, föra över texten, omforma till pdf, skicka in ansökan, allt detta på endast 3 ynka timmar av mitt liv. Det var det värt, vilken investering. Nu kommer jag ju i all framtid kunna oforma textdokument till pdfer. Wow!

Wow också för att jag suttit sedan 10 i morse med denna ansökan. 10 timmar, ingen dusch och ingen tandbostning senare så tror jag minsann att jag ska fira med öl och Ella Bieber.



kaiserin

idag spelas kaiserins kanske nästsista program på p3 kl 17. Det är kul. Vi har humor.

nåt annat forst.

jag jobbar ju med mitt projekt "nåt annat" och eftersom jag inte har några läsare här så kan jag använda bloggen som loggbok för projektet.
Här kommer lite uppdatering angående mitt projekt. Förresten, det här är projektet:

Nåt annat.
vill samla ihop folk inom olika yrken som vill jobba kreativt ihop.


Varje projekt baseras på en unik konstellation av människor som utifrån sina deltagare sätter upp ett eget mål, syfte och arbetsmetod.
Varje projekt bör vara ickehierarkiskt styrt. Men varje grupp bestämmer vad detta innebär.
Varje projekts arbetsmetod dokumenteras för att kunna fungera som underlag för normbrytande arbetsmetodutveckling inom kulturbranschen.

Ja, proffsigt va. Jag ska alltså skriva en metodhandbok hade jag tänkt. eller en inpirationsbok kanske. Jag tänkte inte komma på en ny metod, jag tänkte bara säga "så här kan en göra, eller så här, eller så här, gör vad som passar just Dig bäst".

I torsdags träffade jag Mikaela och planerade dokumentärfilmen. Det gick bra. I fredags och idag och lite igår sitter jag med ansökningar. Jag blir stressad av att söka stipendier, det är lite roligt när jag kommer in i det, men det är så trist att tänka att jag inte är så bra på det och kommer kankse inte få några pengar, jag vill ha pengar, jag vill ha lön för mitt arbete och så vill jag att andra inblandade ska få lön för sitt arbete. Jag vill inte jobba gratis i egna projekt. Det är ju bra projekt ju, jag är ju smart o erfaren o så.

skyller ifrån mig

ibland är mitt internet i källarn väldigt segt. Det är tråkigt. Flera gånger har jag tänkt uppdatera bloggen men så segar internetet och så ger jag upp.
Jag funderar mer och mer på att köpa en ny dator, ringa comhem och fixa internet i väggen, fixa ny mobil och sånt. Bara för att inte kunna skylla på tekniken jämt. Allt är teknikens fel, tekniken hämmar mitt musikintresse, tekniken gör så att jag inte kan lyssna på sommarprat- missar upplevelser-kan inte delta i diskussioner ang detta senare-blir mobbad, ensam, fattig.
Japp 2012 är det jag som köper en ny dator, 2013 ska jag köpa mer saker till källarn så att jag kan jobba   med min hobby mer effektivt. Jobby.


onsdag 5 september 2012

lagom bra

idag hade mikaela o anders och jag möte om mikaelas dokumentärfilm hon ska göra om anders när han bygger. Han berättade vad han ska bygga och vad han redan byggt. Han är så bra så jag får en känsla av förälskelse när vi umgås. Det betyder inte att jag är kär. Det betyder bara att han är så bra.
Jag tror vi kom fram till att jag ska vara nån slags allltiallo, kanske med projektledarrollen också. mikaela o jag ska sätta i gång o kolla bidrag, kameramöjligheter och skriva manus. Anders ska bygga. Vi ska sova över medan vi filmar. Jag älskar att sova över. Anders har byggt en himmelsäng, pax för att sova i den.

söndag 2 september 2012

jag är i göteborg

Jag har jobbat med kaiserin hela helgen. Vi är roliga. Nu gör jag finslipet på modebloggerskan. Kalina jobbar på sin dator o lillS jobbar med sin. Snart ska jag gå med kaiserinnorna och vi ska leka med rille i studion.
LillS spelade i fredags. Det var kul. jag blev full. Det var tråkigt.