tisdag 30 oktober 2012

jag svälter

Hai. Nu har jag flugit helt själv från Stockholm till Tokyo. Jag har varit lite (läs mycket) nervös för det där med att hitta rätt, men det gick bra. Jag har också varit lite (läs mycket) nervös över det där med att kunna få vegetarisk mat. Detta har hittills gått sådär.  Min vegetariska bokning hade inte registrerats på planet så jag fick köttmat mellan Sthlm-Moskva.  Men vilken tur: det fanns bröd på brickan som jag glupskt slukade! Försent insåg jag datummärkningen. 20 aug, det var inte ett färskt bröd.




Påsen på bilden är den påsen som innehöll ett gammalt bröd. Kakan som syns igenom vill vara anonym.




När jag klev av planet i Moskva var jag väldigt hungrig. Dagen innan hade jag nämligen bajsat en riklig mängd avföring pga mens, bakis, nervös och det faktum att jag ätit fel fet mat. Detta resulterade alltså i en tom och hungrig mage.
I rädsla för att sitta hungrig i 10 timmar så gick jag och köpte en grekisk sallad, jag förklarade att jag är allergisk mot citron och tomat och att jag inte ville ha det, detta resulterade i att jag fick extra uppskurna tomater och citronskivor.
Jag gick till ett annat ställe och köpte en vegpaj, detta resulterade i att jag fick en köttpaj.

Sen fick jag vegmat på planet för en man som fått igenom sin vegbeställning ville inte ha sin. Sen ville han ha den så då fick jag äta bröd. Nu är jag i Japan, jag gick till affären och köpte mat och lagade själv.

söndag 28 oktober 2012

i morgon far jag

I morgon far jag till japan, det är ett land i öst. Österlandet. Jag tror att jag har förberett mig nästan helt klart nu. Jag har tagit några "på återseende" öl i går dag-natt med vänner. Det var kul.

john denver sjunger en passande låt. Han dog i en flygolycka.

Hejdå!

onsdag 24 oktober 2012

Jag har nya visitkort!

I dag har jag varit och hämtat mina proffsiga visitkort som jag ska dela ut i proffsiga situationer när jag är i Japan och nätverkar. Titta vad fint det blev:
här är visitkortet.
ja det är ju baksidan såklart, på framsidan står ju mitt namn, telefonnummer och mailadress och det tänker jag inte gå ut med här på min hemligablogg, hur hemlig skulle jag vara då?

Rökning dödar

Det var en solig höstmorgon då jag gick en liten promenad i godan ro. I fickan låg ett cigarettpaket. Jag tänker att en mentolcigg är just vad min kropp behöver. Men vad skådar mina sinnen? Paketet är tungt och när jag skakar det med min oskyldiga flickhand så märker jag att det är något i paketet! Märkligt.
Naiv och intet ont anandes tar jag isär paketet och finner....en spik! Va, det är ju livsfarligt! Ska en tös inte kunna ta en cigarett lite nu och då utan att riskera sitt liv? Tänk om spiken kommit i ögat? Eller ännu värre, tänk om jag hade råkat svälja spiken! Jag hade kunnat dött!

framtiden är min

I går tänkte jag på min framtid. Min framtid ser mycket ljus ut. Som att någon lyser med en liten liten mobil-ficklampa på framtiden.

torsdag 18 oktober 2012

spökjägaren

Det började skymma i Stockholms stad och vår hjälte befann sig på en buss på väg bort. Vid en stor väg klev hon av, fullpackad med väskor innehållande hemliga apparater som hon visste skulle komma till användning. Hon gick i mörkret, trevade sig fram och kom slutligen till en port. Den var öppen. Hon klev in. Lokalen var stor och kall. Lysrör i taken. En lagerlokal? Hon plockade fram den ena hemliga apparaturen efter den andra. En man uppenbarade sig. Det var hennes kumpan. De hade planerat detta länge nu. Sedan skred de till verket. Plötsligt släcktes ljusrören i taket, en efter en. Stegvis kom mörkret emot dom. Det blev kolsvart. De lyssnade på ljuden i det stora rummet. Något var på väg mot dom, men vad?
Det blev tyst.
De kunde höra sina egna andetag.

Tid förflöt






måndag 15 oktober 2012

tekniken: marias fall

nä alltså jag är inte alls på humör för det här. Nä!
Jag är sjuk och har jobbat med ansökningar och så kan jag inte skriva ut dom. Allt som jag fyllt i kolumnerna bara försvinner, varför är det så? Varför blir allt tekniskt jag rör vid till ingenting?
Allt jag rör vid blir till guld..Bah skulle det vara ett problem? Nä, testa och vara mig för en dag i detta högteknologiska samhälle så får du känna på riktig smärta, lidande och förvirring. Jag kan inte sånt, jag försöker lära mig men det slutar bara i att jag ligger och krälar på golvet och skriver en oerhört konstnärlig blogg istället. Jag kan blogga, det är också tekniskt.

fredag 12 oktober 2012

plingplong pling

idag ska jag på teater. det ska bli kul. Jag har jobbat nu men jag tror inte jag orkar mer. adjöken

torsdag 11 oktober 2012

Kontaktannonsen

Hon var alldeles ensam i rummet nu. Han hade gått för en stund sedan och nu satt hon framför datorn igen som så många gånger förut.  Han skulle vara borta hela dagen och hon funderade på vad hon skulle göra undertiden. Hon kände ingen här. Hon hade kommit hit för hans skull men han var "för upptagen för att kunna umgås med henne " hade han sagt.  Hon gick på toa. Fastnade en stund framför spegeln efter att hon tvättat händerna efter att hon gjort det onämnbara. Låtsades att hon var med i "Kontaktannonsen", ett program på tv där singlar ber tittare om att bli ihop med dom. Hon berättade för spegeln hur rolig och levnadsglad hon var och att personen hon sökte gärna fick vara det också. Hon sa inte att hon var "lite smågalen" för hon tyckte det lät så töntigt, att definiera sig själv som lite tokig och galen, nä, sådan var hon inte, även om hon faktiskt tyckte att hon var lite smågalen och tokig men det kunde hon ju inte säga till låtsaskameran.
Hon gick ut från toan, tog en kopp kaffe. Satte sig framför datorn igen.

onsdag 10 oktober 2012

Min bror-en tjyv

 Nu är jag i Helsingfors hemma hos min bror. Först gick jag till hans skola och hämtade hans nyckel, sen gick jag hem till hans lägenhet, nu lånar jag hans internetkabel för att kunna berätta det här. Jag har nämligen gjort en upptäckt!!
Min bror brukar klaga på mig för att jag tar saker från vårt barndomshem utan att fråga. Tex brukar han titta upp på min hatthylla och peka på en rymdsuperhjälte-leksakshjälm och säga att den är hans. Jag tycker den är min för den tog jag för massa år sen och jag kan väl inte rå för att jag fick (ville ha) leksaksstrykjärn och han fick coola hjälmen när vi var barn. Okej, jag fattar vad han menar, han har rätt,   jag måste fråga först-innan jag tar något som inte är mitt.
MEN VAD SER JAG!!! En tavla som är min! Den har jag faktiskt letat efter i mammas källare men inte hittat, nu förstår jag varför!! Min bror, den gode, snälle, helige- han har TAGIT utan att fråga. Han har tagit den hela vägen till FINLAND dessutom.
Vad ser jag sen?!! Jo, ett diskställ bakom en kökslucka! En sån har jag velat ha sen jag var 16 och såg en sån för första gången hemma hos min kompis Sara. Det är faktiskt mitt drömdiskställ. Så det får följa med hem till mig och jag tänker inte fråga.

tisdag 9 oktober 2012

Hello Helsinki

Jag sitter på en stor båt, den största båten jag någonsin varit på. Det är ett kryssningsfartyg. Jag är på väg till Helsingfors för att besöka den Helige Brodern. Han bor där, i Finland. Jag har hittat till min hytt. Jag ska sova i hytten helt själv, det känns skönt, jag skulle inte vilja dela hytt med okända finlandskryssare.

Jag vågar inte gå ut ur hytten för då kanske jag går vilse och måste socialisera med folk som också åker kryssning till Finland. Det vill jag inte.  Jag har lovat mig själv att samla mod till mig och gå en runda. Om ni aldrig ser någon mer uppdatering på den här bloggen så beror det förmodligen på att jag har:
1. fastnat i hiss
2. ramlat överbord
3. däckat på däck
4. glömt att uppdatera bloggen

lördag 6 oktober 2012

människans förfall

åååh jag är så himla hungrig. Jättehungrig. Jag har bara ätit frukost idag och fikat två gånger. Klockan är 16.35 och jag måste verkligen äta mat. M å s t e g å t i l l k ö k e t o c h l a g a m a t. Svag. så himla svag.
Behöver också duscha idag, det var jättelänge sen jag gjorde det. Det kliar i hårbotten för det är så himla fett. Jag förfaller.
Människans förfall.
Mitt förfall.
Mitt fall.
Jag faller. Ta emot mig. krasch. typiskt. aj.


fredag 5 oktober 2012

Är du nöjd nu

Här har du en bild, jag har ritat mig, jag är sur på dig du " självkritiska läsare"


torsdag 4 oktober 2012

kritik från självkritisk läsare

Nu har jag läst i genom några blogginlägg och måste bara komma med lite kritik.
Varför skriver du så korta meningar hela tiden? Det blir svårt att läsa bloggen då tycker jag. Kan du inte skriva lite längre meningar och tex om något intressant. Allt är så himla kryptiskt hela tiden. Om du vill ha läsare på bloggen så måste du marknadsanpassa dig lite. Vad har du för målgrupp? Vad vill du säga med bloggen?
Tex läste jag i början av bloggen att du ville skriva kreativa texter. Du lade även upp bilder du gjort helt själv. Dom var fina tycker jag, varför gör du inte mer sånt? Och alltså du skriver verkligen inte några kreativa texter längre. Den där om florentin och sokawe, lilla damp och ghorm var ju jättebra. Mer sånt.


Mvh jag själv


måndag 1 oktober 2012

Jag har shoppat

Jag har köpt en ny dator! Det är första gången jag spenderat så mycket pengar på mig själv. Jag är en fattig, sparsam kulturarbetare som egentligen tycker att en kan klara sig utan materialistiskt krafs men jag är trött på att aldrig ha teknik omkring mig som funkar. Hur ska jag kunna jobba effektivt om jag inte har en dator som är bra?
Jag som frilansande företagare med olika projektupptåg behöver fungerande teknik omkring mig så att jag kan arbeta. Jag har köpt en filmkamera också. Så att jag kan dokumentera mitt arbete med metodhandboken och de andra projekten. Dessutom så har Kaiserin fräscha, spexiga idéer så jag måste ha en kamera för att kunna jobba med Kaiserin på distans.
Har ni förresten sett Kaiserins nya hemsida?



det som händer på bokmässan...

oj oj sicken helg. Jag har varit på bokmässan i Göteborg och roat mig. Förra året var jag också på bokmässan. Detta år blev en repris på föra året.

Det regnade. Jag hade mens. Jag gick på Galagofesten. Jag gick på Världens Endefesten. Jag gick på bokmässan. Jag åt på Gyllene Prag. LillS upplevde alla dessa händelser med mig, liksom han gjorde förra året.

Men jo, jag upplevde saker detta år som jag inte gjorde förra året: Jag gick på Bangfesten och jag bodde på hotell, annars var det exakt som tidigare.
Det som händer på bokmässan händer igen på bokmässan.