torsdag 31 januari 2013

reklam

Eftersom jag är en hell of a busineswoman så satt jag i dag på Grand hotell i Stockholm, sippade på en latte och jobbade lite med datorn.
Jag är ju författare. Ja minsann, och som författare rör jag mig bland kultureliten. Jag ska ju läsa högt ur mina samlade verk på det här på lördag: Const litteratur fest, En kulturhöjdpunkt. så himla bra med sånt alltså.

nu stänger cafet där jag lånar internet. over and out

onsdag 30 januari 2013

RRC vs Teater Kaiserin

Nu har jag blivit stämd av dom som egentligen står bakom hiphopduon RRC för att jag skrev här att jag var en del av den hiphopduon. Det är jag inte. Jag är bara ett väldigt stort fan. Jag skrev bara att jag var med där för att jag tycker jag liknar den ena i RRC. Jag vill poängtera att jag gillar Teater Kaiserin mer än jag gillar RRC.

Varför gillar jag Teater Kaiserin mycket mer än jag gillar RRC?

1. Teater Kaiserin har aldrig stämt mig.
2. Det ryktas om att alla i Teater Kaiserin har legat med varann och det tycker jag låter spännande
3. Jag har känt till och uppskattat Teater Kaiserins konst sedan 2006, RRC har jag bara känt till sedan häromdagen.
4. Jag har inte hört nånting som RRC gjort. Det ryktas om en låt som handlar om att stå och vänta på t-banan men när släpps den?
5. Teater Kaiserin gör humor och RRC gör tuff hiphop och kan vara lite sexistiska ibland, det tycker jag är dumt.




tisdag 29 januari 2013

jag rörde mig i dag

Idag har jag rört mig till skränig musik med en mask för ansiktet. Jag spelade in det med en kamera. Det såg ut ungefär så här fast med rörelser: 

måndag 28 januari 2013

RHYTHM RHYMES AND COOLNESS

tja yo´all.
A- Thounge o ja ba chilla på hemsidan, ni vet den jag gjorde igår som ser ut så här:

YEs thats the www for the hard shit rap music gang group som A-Thounge och jag har.
Ok, nu till problemet: jag har några asgrymma coola hiphopnamn som A-Thounge kallat mig för sen i går. Jag gillar liksom alla namnen men måste välja, jag kan inte göra en P Puff daddy diddy och byta namn hela tiden. Så här på RCCs hemsida öppnar jag upp för en name-battle. Alltså, en omröstning om vad ska jag heta. Vad tycker ni?

Massive Muscle
eller                 
Muscle A-lergic


A-Thounge
Massive Muscle / Muscle A-Lergic

söndag 27 januari 2013

rhythm rhymes and coolness

Idag var jag på graffiti utställning. Det var snyggt. På vägen hem startade A-Thounge och jag en hiphop duo. Vi heter Rhythm Rhymes and Coolness eller som vi säger RRC. Vi kör hård rap. Vi gjorde vår första låt i tunnelbanan. Den är skittuff.
När jag kom hem gjorde jag en hemsida till vårt band.  Så här ser den ut:


möblera om- en form av terapi

Jag har alltid möblerat om ofta. Det är inte så att jag letar efter den perfekta möbleringen utan jag bara gillar förändringen. Eller kanske inte förändringen utan "att förändra". Jag rensar tankarna, tex om jag är stressad och hjärnan går på högvarv för att det är så mycket som måste göras, pengar som inte finns, jag har inget hopp om framtiden - ja ni vet sånna tankar. Då brukar jag panikmöblera om lite. Få bli lite svettig och släpa och lyfta och fixa med möblerna. Även i förebyggande syfte kan jag möblera om.
När min fru bodde hos mig förra året, då möblerade jag inte om på mer än ett halvår, det var fruktansvärt. Jag blev orolig i hela kroppen. Men jag offrade mig för min frus skull, det var nämligen en väldigt bra möblering vi hade då, den passade vår boendeform. Sen jag kom hem från japan har jag möblerat om ca 5 gånger.  Jag har precis möblerat om just nu, jag är inte färdig men jag ska fortsätta sen i kväll tror jag. Det ska bli kul.
finn 1 fel



lördag 26 januari 2013

han fick hennes fönster att skallra.


Efter en stund lugnade hon ner sig. Hon hade återfått värmen genom att sätta på ett elektriskt element. Hon var arg på honom. Hon var arg och hon längtade. Skrivmaskinens smattrande hade tystnad och Författarinnan satt försjunken i tankar när det återigen bultade på dörren. Inte lika hårt den här gången, denna gång var det mer lekfullt- en knackning som i en liten enkel melodi som att den på andra sidan dörren ville säga "du vet vem det är". 
Återigen trippade hon bort mot dörren och för varje steg hon tog kände hon den där kittlande kylande känslan komma tillbaka. När hon var framme vid dörren var känslan så stark att hon i ren frustration slet upp dörren. Hon ville att han skulle fixa fönstret, nu!
Där stod han.
Där stod hon.
"Jag är tillbaka för att avsluta det jag påbörjade" sa han och så gjorde han det…han tog sig an den mörka, fuktiga källaren och han avlutade, han avslutade det så fönstrena skallrade. RA TA  tata ta taaaaaa

fredag 25 januari 2013

En heterosexuell historia: Han kom och tog hennes fönster

Det var en riktig vargavinter som hade kommit till Stockholm.  I källaren satt Författarinnan och skrev. Det var en kall och mörk och fuktig källare, men det var så hon ville ha det. Kallt och mörkt och fuktigt.
Där satt hon och skrev på sina memoarer, romaner och självbiografier, ja hon var en riktig kulspruta när det gällde att skriva.
RATATATATA, som en kulspruta lät det när hennes fingrar flög fram över skrivmaskinen. Fort och utan paus.

Så bultade det plötsligt på dörren. "vem kan det vara som kommer och bultar på min dörr till min kalla, mörka och fuktiga källare?" tänkte hon och trippade bort mot dörren. Där utanför stod en man, en ung och reslig man iförd endast arbetskläder.
-Jag är här för att fixa ditt fönster ma´m. Sa han med en så mörk stämma att det kändes som åskan gick i hennes kropp.
-Mitt, mitt, f,f, fönster? stammade Författarinnan. Hon hade alltid haft problem talet. Det var därför hon hade valt författaryrket, hon hade tänkt att då skulle hon slippa prata med folk, i skrift stammade hon nämligen inte alls. I skrift flög fingrarna fram över skrivmaskinen som vore det en kulspruta. RATATATATA
- Så här kan du inte ha det Ma´m, sa arbetaren. Här är så kallt och mörkt och fuktigt, släpp in mig så ska jag se till att du blir varm istället. Sa han och trängde sig in det kalla, mörka, fuktiga utrymmet.

Hon kunde inte röra sig, hon bara lät det hända. Det var som att hon hade en utomkroppslig upplevelse. Arbetaren reste sin stege och hon stod som förstenad när han sedan tog fram sin enorma borr från byxorna och borrade upp skruvarna till fönstret. RATATATA. Sedan lyfte han varsamt ner hennes fönster och så satte han upp ett skydd av plast.
-Jag kommer snart. sa han. Jag kommer snart tillbaka med ett nytt fönster.
Han lämnade henne. Inom sig ville hon skrika. "kom tillbaka! Du kan inte lämna mig såhär! Kom tillbaka, du kan inte bara komma här och vända upp och ner på hela min värld och ta mitt fönster och lova mig värme och sen bara gå" men hon stod tyst.
Hon ville säga att innan han kom hit så hade kylan inte bekommit henne, men nu...nu var hon helt utan skydd mot kylan, hela hennes kropp knottrade och knoppade sig. Hon stod så en stund, sedan gick hon och satte sig vid sin skrivmaskin igen. Ra ta ta    ta       ta.


torsdag 24 januari 2013

Min drömkostym del 2


Ja alltså fatta och ha en sån där kostym på sig. Djurlejonet är yta men gubbhen är kostym, det kan en se på benet. Jag vill vara det benet.
Förresten så ska jag läsa högläsning ur två fantastiska texter jag skrivit på const literary (p)review fest den 5e feb. Funderar på om jag ska ha en sån där kostym eller om jag ska se ut som mig själv. 

onsdag 23 januari 2013

Min drömkostym

KOLLA vilken underbar scenkostym. Jag vill så gärna ha en sån här kostym en dag. AH det var allt bättre för hörrni. Visst var det.

 ville bara säga att hela den där eran...alltså från slutet av 1800 till mitten av 1900talet är så...alldeles...alldeles....alldeles grymt fantastiskt underbart.

tisdag 22 januari 2013

koftan kliar

Idag vaknade jag kvart i 6. Alltså 05.45. Jag hade satt klockan för att jag skulle ringa pappa för att han ville vara säker på att han kom upp i tid för han ska till sjukhuset och fixa blodpumpen.
Sen kunde jag inte somna om. Jag gick en promenad, jag åt frukost, jag jobbade, jag gjorde lite träning, jag fortsatte jobba. Nu är klockan 9.32 och arbetsdagen är klar. Jag har hunnit allt jag tänkt hinna!  Jag är sjukt effektiv på morgnarna. Jag minns när jag pluggade en gång då var jag som duktigast på morgnarna (samma dagen som hemtentan skulle in).
Nu till det jobbiga: jag är så himla trött att jag mår illa. Min kofta kliar så in i norden!!!!! OOOOOHHH  jag blir så AAaarg det kliar och kliar och kliar. Urk. Jag måste ta av den. Det kan innebära att jag måste krypa ner i sängen och kolla på madmen och det kan innebära att jag tar min middagslur innan kl 10 på morgonen.
den kliande koftan

måndag 21 januari 2013

jag kan inte logga in.

hej min hemliga blogg.

Jag kan inte logga in på min dator. Jag vet inte vad som har hänt, kanske tryckte jag fel lösenord för många gånger. Det är dumt. Jag kan däremot logga in på min dators "gästanvändare", den har inget lösenord, men helst vill jag logga in på min användare för där har jag sparat hela mitt liv. Ja, hela mitt liv sedan jag köpte datorn i höstas. Det har hänt mycket sedan jag köpte datorn:

jag har lärt mig att göra skärmdumpningar
jag har lärt mig klippa i imovie
jag har projektlett en sådär-helt-ok-bra domumentärfilmsinspelning
jag har gjort teater kaiserins julkalender
jag har varit i japan
jag har kommit hem från japan
jag har glömt att handla mat

Hejdå min hemliga blogg

söndag 20 januari 2013

mando var här

Denna helg har jag mest tillbringat i sängen, inte för att jag är sjuk utan för att jag har vilat. Tyckte jag förtjänade en helg helg med bara slapp och inget jobb.
I går lyckades jag ta mig utan för dörren 3 gånger:
1. för att köpa frukost
2. för att slänga återvinning
3. för att möta mando mitt i natten (23.45) och dricka öl.
coolt va, att ligga hemma hela dan och vara bakis och sen bara dra ut på stan jättesent på kvällen och dricka öl på sunkbiljardhall. Jag är så ungdomlig.

lördag 19 januari 2013

DVD-tips.

I dag ligger jag i sängen hela dan. Det är skönt, jag brukar inte göra det men jag har börjat med en ny hobby! Kolla på dvd, wow alltså så himla coolt. Jag har hittat en jättebra amerikansk serie som handlar om reklamvärlden på 50talet. Den heter Madmen. Jag har redan sett flera avsnitt av säsong 1. Om du inte har sett den så rekommenderar jag det starkt. Och kom ihåg var du läste det först.

fredag 18 januari 2013

Morr grrr woff

Hej bloggen.

Idag har jag lyssnat på musik. Ett musikband som heter Varg, dom är bra. Kolla:
det är ett skivomslag där det står varg.

Dom har en hemsida på internet också. Kolla: http://www.vargmusic.se
där kan vem som helst lyssna på musik som dom har gjort. Kolla: http://www.vargmusic.se/music.html



tisdag 15 januari 2013

kolla bilden

Jag har så himla dåligt internet i källarn. Kommer ni ihåg när jag var i japan och skrev blogginlägg varje dag? Jag kommer ihåg det men nu är det som vanligt igen. vardagen är här och jag har teknikproblem. 
Men kolla vilken fin bild: 

fredag 11 januari 2013

trocomare

Jag känner en vars boende ser ut som en arbetsplats. Jag känner en annan vars arbetsplats ser ut som ett hem. Dom kanske borde byta lokal.
Den ena håller på och bygger om och den andra försöker skapa lite mysig stämning.

I dag lekte vi "finn fem fel" i boendet som ser ut som en arbetsplats. Jag hittade:
1. romerska ringar
2. trocomare krydda
3. upphängda kläder
4. en bankdosa
5.

Jag minns inte det femte felet. Men det var det enda som såg ut som att det skulle kunna höra hemma i ett hem. Charmigt

onsdag 9 januari 2013

lycka är att vara jag

Jag är lyckad men trött.
I dag har jag pratat om vad jag gjorde i höstas. Jag hade några mål och planer, Jag genomförde mina mål o planer. Detta gör mig lyckad. Känslan av att vara lyckad samt känslan av lycka uteblir dock. Känslan av misslyckande infinner sig istället, precis som vanligt. Det är skönt och veta att den är där, det är liksom jag på nåt vis.

måndag 7 januari 2013

Kabuki- en plats där männen får vara ifred, som i garaget ungefär.


Jag var ju och kollade på lite Kabukiteater när jag var i Japan.  Kabukis existens uppkom tack vare en grupp dansande kvinnor år 1603. Kabuki betydde på den tiden typ oortodox eller excentrisk. Såklart blev sådana typ av kvinnogrupper bannlysta och byttes istället ut mot män. Männen spelar alltså både kvinno och mansroller. Under denna process byttes Kabukis betydelse ut mot den nuvande betydelsen där Ka betyder sång, Bu betyder dans och Ki betyder teknik eller färdighet
I öronsnäckan som jag hade medan jag kollade på Kabukiföreställningar så översattes och förklarades handling och repliker på engelska. I pauserna fick jag även viktig information via öronsnäckan, tex så fick jag veta att det finns inga som helst planer på att ta tillbaka kvinnor på Kabukiscenen. Varför?
 Jo men för att publiken vill faktiskt bara att män ska agera, dom är ju så duktiga på att spela kvinnor, bättre faktiskt än vad en kvinna skulle vara! DESSUTOM så är det faktiskt så att dräkten som mannen som spelar kvinna bär under en Kabukiföreställning väger 20 KILO och det förstår ju vem som helst att det skulle inte en kvinna orka bära omkring på under en hel föreställning. 

Jag är fri

Telefonkön för att säga upp sitt abonnemang på tele 2 är väldigt lång. Om du exempelvis vill säga upp två abonnemang då får du exempelvis sitta i två telefonköer på ca 20 minuter vardera, men nu är det gjort: Den 7 April är jag en fri man, inget mobilabonnemang, inget internet abonnemang! Hurra, nu ska jag bara fixa jobb så kommer jag snart vara rik. Grattis mig. 


torsdag 3 januari 2013

Nu kommer stressen tillbaka

Jag har mått så bra i Japan, Jag har inte haft en ångestklump i magen en enda gång, nu är den tillbaka. Den är inte välkommen. Den är här för att stanna och hur mycket jag än försöker styra upp mitt liv så kommer den tillbaka. Den gör att jag vill gråta. Jag vill inte gråta- jag vill vara glad. Det är tråkigt. Jag är hungrig just nu, då blir jag ledsen. Måste äta sen åker jag till norrköping.