torsdag 31 oktober 2013

HAT

Ibland hatar jag så mycket att det gör ont i magen. Jag hatar så mycket att det är som en alienbebis i magen som håller på och äter sig både ut ur magsäcken och rakt ut ur magen men samtidigt äter den sig uppåt längs strupen. Ibland hatar jag så mycket så att det känns som att en alienbebis växer inuti mig och för varje gång hatet kommer tillbaka, växer den sig större och större och tillslut är det en fullvuxen alien inuti hela min kropp. Ibland hatar jag så ofantligt mycket att jag vill öppna munnen och skjuta fram mini-munnen och bara slita någon i stycken.

onsdag 30 oktober 2013

Jag har nya batterier

Enligt säkra källor kan en hämta ut gratis bankdosor på Nordea, dessa bankdosor kan kosta 110 kr.
Eftersom jag inte orkar gå hela vägen till närmsta Nordeakontor som förmodligen kommer visa sig vara ett rådgivningskontor och inte har bankdosor alternativt gå till ett kontor som är för privatkunder men bankdosorna är slut alternativt gå till ett bankkontor som har en bankdosa som jag kan få alternativt få köpa för 110 kr, så gick jag istället över gatan från min källare. Jag gick närmare bestämt till Kraftelektro.
Där köpte jag två stycken batterier för totalt 90 kr. Genom att jag gick till Kraftelektro kan jag alltså ha sparat 20 riksdaler samt säkert minst 60 minuter i tid. Det känns verkligen som lyckan ler mot mig i dag.

Här är de nya batterierna samt dagens outfit.

tisdag 29 oktober 2013

Ett öppet brev till Nordea.

Hej Nordea. Min gamla bankdosa vägrar ladda. Vad ska jag göra? Batterinivån är låg och jag behöver betala räkningar och en tågbiljett.
Ps. Jag har försökt med e-legitimation men det funkar inte.
Mvh
Funderar på att bli som han "into the wild".

måndag 28 oktober 2013

ekonomisk kris

1. Denna text har blivit borttaget av utgivaren. Innehållet ansågs opassande då bloggaren skrivit om det ekonomiska klimatet.

2. Jag gick på teater i helgen. På Uppsala Stadsteater. Min vän fascisten. Fy fanken var bra den va.
http://www.uppsalastadsteater.se/min-van-fascisten/
Jag var så imponerad av allting. ALLTING. Gå och se.

3. Denna text har blivit borttaget av utgivaren. Innehållet ansågs opassande då bloggaren skrivit om det ekonomiska klimatet.

lördag 26 oktober 2013

5 ord om kärlek

del 3 av den erotiska novellen är slut. Jag förstår att den lämnar ett tomrum i era individuella kärleksliv. Därför kommer jag nu skriva 5 sensuella ord här som ni kan läsa och njuta av i höstmörket.

sex
kön
kärlek
smek
det kinesiska tecknet för origami.





torsdag 24 oktober 2013

del 3. Ett eldigt dygn

Hon tog hans hand.
-Jag litar på dig. sa hon med tindrande, våta ögon.
Sen älskade dom passionerat i ett dygn i sträck 
och så vitt jag vet, så älskar dom än idag. 


onsdag 23 oktober 2013

Ett fall för knarkdetektiven del 2 "Farlig hämnd"



Jag var hjälplös, fastbunden med händerna bakom ryggen, vid en stol mitt i ett källarrum. 
Ur skuggorna i hörnet av rummet klev en ung kvinna fram. Hon var späd och underbart vacker men hennes ögon brann av hat.
-Minns du mig? sa hon
Jag var fortfarande omtöcknad av slaget i huvudet och kunde inte riktigt tänka klart. Min hjärna arbetade febrilt men jag kunde inte minnas att jag någonsin träffat denna skönhet förut.
-Förlåt, men jag tror aldrig vi träffats. sa jag. Mitt namn är Fabricio Bellodonni
-Spela inte dum nu...väste hon och tog några steg närmre mig. 
-Jag talar sanning. Jag skulle aldrig för mitt liv kunna glömma en sådan fantastisk skapelse som ni...om ni ursäktar min framfusighet. sa jag med min muskiga röst.
-Mitt namn är Ellionora Moltibellari. Du försökte döda mig för några år sedan...med den här kniven! 
Hon tog fram en enorm kniv och höll den mot min strupe. Jag hade just lyckats krångla mig ur repen som var knutna runt mina händer. Utan att hon hann reagera slet jag upp de sista knutarna, tog kniven ur händerna på henne och tryckte henne mot mig. 
Jag kunde känna hennes rädda men samtidigt eggade andetag då jag närmade mitt ansikte mot henne. 
-Jag tror du misstar mig för min ondskefulle tvillingbror Bertromano. Se in i mina bruna ögon, Bertomano har isblå ögon och är en riktig skurk. Jag däremot, tror att jag skulle kunna hjälpa dig att hämnas på honom...om du litar på mig, vill säga. 
Jag kysste henne passionerat och hon besvarade den.
Hon sjönk, nästan svimfärdig av upphetsning ner på stolen där jag nyss suttit. 
Jag plockade upp en blombukett som låg på golvet och sträckte ut min hand mot henne.
-Litar du på mig? 

tisdag 22 oktober 2013

Ett fall för knarkdetektiven.

På vägen ner i tunnelbanornas mörker såg jag två, till synes oberoende av varandra, personer som hade EXAKT likadana resväskor.
Hmm mystiskt. Jag bestämde mig för att undersöka saken vidare. Jag anade nämligen att det var en knarkdeal jag var på spåren.
Jag följde efter.


De båda männen gick runt ett hörn och in genom en dörr, skymd av citybanans ombyggnationer.
När jag smugit in genom dörren kände jag plötsligt ett hårt slag i bakhuvudet.
När jag vaknade upp såg jag jungfru Maria, champangekapsyler...

och en anskrämlig plansch. Jag skrek till av fasa!

måndag 21 oktober 2013

Sound of da police

Jag har skaffat e-faktura på nästan alla mina räkningar.  Detta kommer vara revolutionerande för mig. Det kommer spara mig massa tid, pengar och framförallt kommer Naturen tacka mig.
I helgen uppträdde jag med Teater Kaiserin. Vi gjorde en storslagen entré till den här låten:







fredag 18 oktober 2013

Arla morgon

Jag är redan på gång och i väg o klockan är bara lite över 7. Hur länge ska detta pågå? 

torsdag 17 oktober 2013

Hemlig spelning

På lördag uppträder Teater Kaiserin i Göteborg. Standup Marie kommer vara där fast i egenskap av sig själv, utan standupen. Det kommer bli grymt kul men kom inte dit för det är en privat tillställning. Vi kanske kan ses efteråt istället? Kanske ta en öl, en billig go "bäss"

onsdag 16 oktober 2013

Bönbröd och flygfisk

När jag var i Japan, nu senaste gången så åkte LillS och jag till ett museum i Yokohama. Jag har skrivit om det förut i bloggen, i det här inlägget.
 Museumet är som ett mini Disney-world fast utan karuseller och istället för Disneyfigurer så är det Anpanman- figurer. Anpan är en bakelse som är poppis i japan. Det är ett bröd fyllt med böns-sylt. Det var faktiskt godare än det låter. Jag tog till o med två tuggor en gång. 
Anpanman är en figur vars huvud är ett anpan (bönsyltbullen). Anpanman var från början en serie som sen blev en tvserie. Nu har han dött, ja inte anpanman men skaparen av anpanman och hans vänner. 
Sorgligt va. 
LillS skickade en länk: en nyhet om en man som dog

Från tv: 



Från museumet:

När vi sagt hejdå till museumet så gick vi till Japans största China town som ligger i Yokohama, på vägen dit såg vi plötsligt flygfisk!




tisdag 15 oktober 2013

pennan som försvann

Jag har tappat bort en penna. Det var en ny penna. Jag köpte den innan jag for till Japan för att ha en bra penna att skriva och rita med. Nu är den borta. Det har hänt flera gånger att jag har varit boven bakom dramat när andra har förlorat sin penna. Nu är det alltså omvänd ordning. Jag är offret. Dessutom börjar jag bli förkyld. 

måndag 14 oktober 2013

Kalas


Tårta låter som att det är gott men jag känner inte så många som verkligen vet att uppskatta en klassisk gräddtårta. Jag är inte heller speciellt förtjust i sådana.
I helgen bakade jag därför en chokladtårta. Den blev god.



söndag 13 oktober 2013

Jag blev "synkad".

I helgen har jag repat med Kaiserin + firat en av Kaiserins medlemmars födelsedag.
Medlem A var lite trög i magen för hon skulle ha mens alldeles i dagarna. Medlem B fick mens i bastun efter äventyrsbadet. Jag skulle inte ha mens förrän om ytterligare några dagar men vad händer? Jag fick mens i morse. Vi kan kalla mig Medlem C.

När jag bodde i Göteborg och Kaiserin träffades ofta så brukade vår mens synka. Nu bor vi inte tillsammans och eftersom vi inte ens bor i samma stad så umgås vi inte speciellt ofta och har därför inte synkad mens längre. Jag är dock helt övertygad om att jag blev "synkad" i helgen.


Så här kan en läsa i Illustrerad Vetenskap:
Fenomenet med samtidig menstruation är välkänt. Det uppträder bland kvinnor som bor eller arbetar nära varandra. Orsaken finns sannolikt i de så kallade feromonerna. De är enkla organiska föreningar som liknar hormoner men är luftburna. De flesta levande varelser utsöndrar feromoner. Vissa djur utsöndrar dem om de är skadade. Dessa ämnen varnar andra för att det är fara på färde och att de skall fly undan. I en rad undersökningar från 1990-talet har forskarna visat att även kvinnor skickar ut speciella feromoner i samband med sin menstruationscykel. Det rör sig om minst två olika ämnen. Det ena utsöndras efter menstruationen men före ägglossningen. Det verkar förkortande på andra kvinnors cyklar. Det andra ämnet utsöndras under och efter ägglossningen. Det förlänger andra kvinnors menstruationscykel. Om en grupp kvinnor vistas tillsammans en stor del av dagen under en längre tid, kommer koncentrationen av feromoner i luften runt omkring dem att bli relativt hög, och de kommer alla att påverkas av den. Förhållandet mellan feromonernas koncentration avgöra då hur den gemensamma menstruationscykeln blir. I djurvärlden har synkronisering av menstruationen, eller löptiden som man kallar den, uppenbara fördelar. Den förhindrar att några honor börjar löpa före de andra och på så sätt får ett försprång. Samtidigt likriktar den en grupps aktiviteter så att medlemmarna inte hela tiden måste ha uppgörelser i samband med kurtiseringen. Det är förmodligen en rest av dessa förhållanden som gör sig gällande hos kvinnor som lever i grupp.

fredag 11 oktober 2013

E-Type och lössen,

Idag läste jag i tidningen att E-Types medeltida bar i gamla stan inte har kollektivavtal. Jag vill bara meddela att jag inte visste det förra helgen när jag gick dit. 

Den här helgen bojkottar jag E-Types bar och åker till Göteborg istället. Jag ska på födelsedag och så ska jag repa inför ett Kaiserin"gig". 

Förresten har jag varit dansfröken på en skola i 1,5 v. I dag var sista dagen. Jag gillar inte avsked, jag blir ledsen då, men jag höll god min inför barnen. Vi kramades och sa fina avskeds ord till varann.  Vi drog bort lite hår från varandras huvuden och bytte hårstrån så vi skulle ha nåt att minnas varandra med. 
Sen kom jag på att barn har löss så jag slängde min minnes-hårboll. 

onsdag 9 oktober 2013

super ted

Dagens filmtips.

Jag är en helt vanlig tjej som inte kan köra bil men tack vare handledarutbildningen som jag ska gå på ikväll så kommer jag bli som super ted, fast i bilkörandet.


tisdag 8 oktober 2013

Min vackra röst.

I dag fick jag beröm för att jag har en vacker röst.
För att ni ska få ta del av den vackra rösten har jag läst lite ur en saga. Vill ni höra fortsättningen får ni allt be mig.




söndag 6 oktober 2013

Barcelona

Hon bara gjorde det. Drog till Barcelona fredag till söndag. Sådär spontant.
Hon och en nära kompis hittade ett billigt flyg och åkte. Dom tittade på La Sagrada Familia av Antonio Gaudi, parken av Antonio Gaudi och det där huset, Mila, av Antonio Gaudi.
Dom gjorde massa annat skoj också. Nästan 3 dagar fullt av roligheter!!



Jag hade också tyckt det vart roligt att åka till Barcelona men istället gick vi till Etypes bar i gamla stan

fredag 4 oktober 2013

Våga prata om gem.



Ni trodde jag gett upp. Ni var rädda. But you shall not fear, jag är, likt terminator, tillbaka!!!
Och jag pratar om det ingen vågar prata om. Jag räds inte tabun. Jag erkänner: jag älskar färgglada små saker i grupp. Jag köper gem för att dom är fina men jag använder dom sällan. 

torsdag 3 oktober 2013

 Att jobba tar kål på all din energi och dränerar din hjärna på tankar. 

Detta händer mig nu. Paniken har växt inom mig sedan flera dagar tillbaka...innebär detta slutet för min kreativitet, mitt bloggande och mitt dyr-latte-drickande på Södermalms kaféer mitt på dagen? 
 Jag vet inte. 
Jag orkar inte ens fundera på det. Istället har jag funnit min tröst i tv-serier och pizza. På detta sätt har jag lärt mig att uppskatta tomheten i mitt huvud, avsaknaden av det intellekt som en gång fanns. Adjö världen. Adjö kulturen. Nu ska jag bli en lat jävel. 

onsdag 2 oktober 2013

tisdag 1 oktober 2013

Mig på väggen?

Många är ni som vill ha mina inredningstips. Jag vet inte om det är er fascination för Lasse Åberg, guldramar eller mig som gör att ni skriker efter mer.
Jag har ju börjat jobba på teater de vill och nu är mitt första gruppfoto publicerat. Det är som ett skolfoto på alla medverkande i teatern.
Dagens inredningstips blir alltså att skriva ut detta foto samt en bild av en guldram, klipp och klistra lite och sätt upp denna hemmagjorda tavla på toaletten.

STEG 1. Skriv ut fotot



 STEG 2. Skriv ut bilden på guldramen. 


STEG 3. Klipp och klistra



STEG 4. Tejpa upp pappret på valfri plats på toan/badrummet.





Om ni hellre vill ha Lasse på väggen. Skriv då ut exempelvis den här bilden istället för den vid steg 1. Följ sedan anvisningarna steg 2 till 4.