torsdag 29 maj 2014

en pjäs och några fina bilder

När vi var och spelade på Borås Stadsteater med "Den okända resan" så var vi o såg genrepet av
 "Fanny - eller Den sanna berättelsen om Fanny Hackabout-Jones öden och äventyr" av Erika Jong. 

Den var himlans bra alltså. Boken Fanny Hill skrevs av John Cleland 1748, den handlade om en 15-årig flicka som hamnade på bordell och den var väldigt…erotisk, det tyckte Erika Jong var dumt så 1980 så skrev hon alltså en bok om samma flicka, Fanny, fast hon var inte lika enformig och ensidig och beskrev istället för en sexig flicka på bordell en bok om en person som var rädd och stark och modig och häftig och kul och som var med om massa andra saker än att bara vara på bordell. Det är i alla fall vad jag tror att hon skrev för det var så jag uppfattade pjäsen. Det var Erik Holmström som regisserade.
I alla fall så rekommenderar jag den starkt! Jag skrattade massor och också snyftade och kände ilska och massa andra känslor.
En annan grej som var bra var att Sara Hansson ritat scenografin, den var fanabulös!
Jag tänkte att hon tecknade likt Ingrid Vang Nyman som ritat Pippi Långstrump-böckerna ni vet.
En annan gång var jag på Ingrid Vang Nyman-utställning på Millesgården.

saras bild

ingrids bild

ingrids bild

saras bild


sara hanssons blogg om ni vill se mer scenografibilder: 


tisdag 27 maj 2014

Varför jag inte bloggat sen norges nationaldag

sorry jag har inte bloggat så mycket för jag har spelat in gråt och sex-scener till en dramaserie.  Nu är jag klar med det och går vidare i livet. 

lördag 17 maj 2014

måndag 12 maj 2014

Specialisterna använder fula ord.

Ni har väl inte missat att lyssna på Specialisterna, vi har visst redan fått skäll för det grova sexuella språket. Tur att jag backar upp det med sexpodden med Saga i LUST-projektet. Kanske Saga och jag får diskutera "grovt sexuellt språk" i våran pod. Är fitta ett grovt sexuellt ord? Det är ju det enda vi hittills pratat om.

här är i alla fall länkar till Specialisterna:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/363991?programid=3389


https://itunes.apple.com/se/podcast/humorhimlen/id372220346?mt=2

Här är en bild jag hittade på internet som Simon lagt upp:



söndag 11 maj 2014

en länk. en intervju. en reklam



 I dag är det premiär för säsong 3 av specialisterna. kl 16.03 på p3. TJoHO! 5 söndagar i rad kommer ni få njuta av denna undersköna sitcom!



Specialister tar plats i etern

HUMORPROGRAM Under fem veckor får P3-lyssnarna följa ett relationsdrama mellan fyra personer och en mans kamp för att legalisera syskonsex.
I det nya humorprogrammet "Specialisterna" medverkar Maria Grudemo El Hayek från Norrköping, Petrina Karlsson, Simon Gärdenfors och Anton Magnusson. Radiodramat handlar om kompisarna Simon och Anton, men också om Maria som tidigare har varit tillsammans med Simon, men som nu har träffat Petrina.
– Det går ut på hur vi relaterar till varandra och vår kamp, berättar Maria Grudemo el Hayek.
Två av dem, Anton och Maria, startar båda varsitt politiskt parti, medan Simon kämpar för att få tillbaka Maria och Petrina försöker få jobb.
Manus är skrivet av Anton Magnusson, känd som rappare i duon Dubbel Trubbel, och Simon Gärdenfors, komiker, serietecknare och rappare i duon Far & Son. Som serietecknare har han gett ut böckerna Död Kompis, Nybuskis och Simons 120 dagar.
I seriealbumen har han arbetat självbiografiskt, och även "Specialisterna" väver in egna livserfarenheter.
– Man kan dra paralleller till det verkliga livet, men sedan flippar det, säger Maria Grudemo El Hayek som gör rollen Maria.
– Det finns inslag av saker som är baserat på mig, men det är roller och ganska grov humor. Allt är draget till sin spets, säger hon.
Manusförfattaren Simon Gärdenfors själv beskriver Specialisterna som "en romantisk vulgär-sitcom i radioformat".
– Lite som TV-serien Seinfeld, fast ondskefull och med insprängda busringningar som kommenterar handlingen istället för insprängda standup-inslag, säger han.
Är ni nöjda med resultatet?
– Ja vi är absolut nöjda. Frågan är bara om det kan räknas som resultat, säger Maria.
Maria Grudemo El Hayek kommer från Norrköping men flyttade när hon slutade gymnasiet 1999. Idag bor hon i Stockholm, men familjen finns kvar i Norrköping.
– Jag tycker mycket om Norrköping, men det fanns en tid då jag var trött på stan. Det var nog mest ett tecken på att jag var ung och ville ut i världen, säger hon.
Hon är skådespelare och arbetar på Teater De Vill och producerar scenkonst i duon ManreaProductions. Tillsammans med Teater Kaiserin har hon skapat program åt Humorhimlen lab i Sveriges Radio P3. Dessutom pratar hon om sex och samlevnad i podden Lustprojektet.
– Vår tanke är att lyfta diskussionen om sex, identitet, lust och njutning för vuxna som inte har kontakt med ungdomsmottagningen. Vi vill prata utifrån ett perspektiv som inte är så sensationslystet.



måndag 5 maj 2014

skådas med invandrarbakgrund

Rättviseförmedlingen letade efter skådisar med invandrarbakgrund och med hjälp av en väns tips så kom jag med på listan över folk som produktionsbolag borde jobba med. Det är kul.
Ett team som jobbar med mig som skådis med invandrarbakgrund är Specialisterna. Vårt första program sänds på Söndag. Det blir kul. Jag är halvarab i serien. Jag är halvarab på riktigt också.

http://rattviseformedlingen.se/lista/skadespelare-har-ar-stjarnorna-att-zooma-in-pa



Den 11 maj är det premiär för ”Specialisterna” i P3. Under fem veckor får vi följa ett relationsdrama mellan fyra personer och en mans kamp för att legalisera syskonsex. Specialisterna utgörs av Petrina Karlsson, Simon Gärdenfors, Anton Magnusson och Maria Grudemo El Hayek.

Så här kul har vi när i jobbar och umgås ihop: