söndag 27 juli 2014

Dagens moodboard: ett bokuppslag med japanska omslag

Nu är jag på tåget på väg upp mot Urkult, fast först ska jag ta ett stopp på hemlig ort o repa med kaiserin.
Nyss åskande o blixtrade det så lamporna i mitt hem började blinka och tåget blev försenat. 
Dagens moodboard får heta:
 "japanska omslag att muntras upp av under ovädersdagar"

fredag 25 juli 2014

Dagens fina bild

Jag har fina skrivböcker och ett fint vykort och två fina godisförpackningar. Choco-stick-förpackningen har jag fått av världens bästa Frida Ulvegren!
Här är bilden jag kallar "två skrivböcker, 1 vykort, 2 godis"

torsdag 24 juli 2014

Väntar på tvätten

Häromdagen kom jag återigen på att jag gillar moodboards. Färgglada sånna.
Så då bestämde jag mig för att jag skulle göra en moodboard per dag och lägga upp på bloggen. Så kanske jag slår igenom som " moodboardtjejen". 
Idag håller jag på o tvättar kläder i tvättstugan. Nyss när jag var där kom jag 6 min för tidigt, maskinerna hade inte tvättat klart. Så då gjorde jag denna kampanjs första moodboard. Jag kallar mitt verk "smutsig tvätt eller i väntan på ren"  

söndag 20 juli 2014

"Stjärnstopp" är förlegat

Ni vet när en sa " stjärnstopp" för och vinna en diskussion...
Typ så här: 
-Jag älskar kaniner
- ja fast jag älskar kaniner mycket mer
- ja fast jag älskar kaniner tusen miljoner gånger mer än du kan säga.
- stjärnstopp

Jag har just fått reda på det som klår stjärnstopp! Jag är 110% säker på att det är så. Jag är en googolplex% säker.

Googolplex

En googolplex är tio upphöjt till engoogol,[1] det vill säga 10^{10^{100}}.

Med dagens datorer skulle det ta ca 1085 år att bara skriva ut alla nollorna i talet. Om man använder Moores lag, den lag som säger att processorkraftenväxer exponentiellt med tiden, så skulle man inte tjäna på att starta programmet förrän om över 500 år. Detta beror på att det om ett par år alltid kommer att finnas en dator som skulle gjort jobbet snabbare. Den nya datorn skulle med andra ord bli klar med uppgiften före den gamla, trots att den gamla har ett par års försprång.

I sammanhanget kan nämnas att antaletelementarpartiklar i universum är uppskattat till 1080 stycken.[2] Därför kan man inte skriva ner alla nollorna med den materia som finns tillgänglig, även om varje atom kunde omvandlas till papper och bläck.


onsdag 16 juli 2014

intensivkurs

ok. nu är jag tillbaka i övningskörningstider igen. Jag kör bil varje dag nu. Det går framåt. långsamt.

Så tänkte jag skriva. Det gjorde jag också men sen insåg jag hur extremt tråkigt det inlägget hade blivit om jag bara slutat efter "långsamt". Va, då kunde jag ju lika gärna strunta i att skriva överhuvudtaget. Ni fattar säkert att jag är i en period då jag inte bloggar så mycket.

en kul grej jag kan berätta är att jag var på bästkusten häromveckan. Kaiserin lekte loss inför våran urkultsspelning. Det var skoj men också slitigt. Funderar du på att åka till Urkult men inte riktigt bestämt dig ännu? Då kan jag berätta för dig att du verkligen borde åka, vi har nämligen utomordentligt bra upptåg planerade. Tex kommer du få se:
vårt klassiska live i ny tappning
the new composters
cirkus
cheerleaders
professorer
sport
gud
dansbattle
ketchup
cykelstyre

lördag 5 juli 2014

sol

Hej. Jag har semester och jobbar lite. Det har regnat och allt har varit tråkigt och sen blev det kul fast då hade jag nackspärr.  Har jobbat lite med att leka teater med barn och med hon som kallas Stora Döden.
I dag ska jag åka och bada och nästa vecka ska jag sitta på ett torp och vara kreativ och leka med Kaiserinnorna. Det ska bli kul. Kaiserin ska nämligen till urkult och spela apa. Ska bara komma på vad vi ska göra. Det är ett jobb. Jag jobbar med att leka.
Idag ska jag leka att jag ligger och solar och blir solbränd och sen ska jag leka att jag badar. Det är inget jobb, det är bara på lek.