Blodet var fejk och det hela verkade vara en protest mot vapenindustrin. Enligt Ulrika Östling, kommunikatör på Flygvapenmuseet, ville gruppen inte berätta vad syftet var med aktionen.
Museichefen Mikael Parr tog dock en bild som Ulrika Östling skickade vidare till Corren.
– Vi är ju bara ett historiskt museum som inte har något med vapenexporten att göra, men de ville väl ha ett Jasplan, säger hon.
Syftet med aktionen klarnade först när ett pressmeddelande dök upp här på redaktionen. Där skriver gruppen att det hela var ett interaktivt performanceverk. De ville uppmärksamma att svenska vapen tillverkas för att döda.
Pressmeddelandet var undertecknat: Teater Confront , Scenfundamentet, RevolverTeatern , Jali Tutto , Kvalitetsteatern, Puma Scenkonst, Per.får.mens , Integrationsteatern, Teater Sylvi, Teater Kaiserin , Teater Eksem, Middagsbjudningen, Bataljonen ...som en del av Fri Feministisk Scenkonstsamling.
Aktionen ägde rum samtidigt som nostalgihelgen med 60-talstema, men den drog störst publik till den nybyggda delen av museet. Gripenplanet står i den äldre delen, där det inte var fullt så många besökare denna lördag.
Nostalgihelgen når sin kulmen under söndagen.