onsdag 29 april 2015

fredag 17 april 2015

Stoneface/Duckface i Fria Tidningen

Nu har Fria Tidningen recenserat Stoneface/Duckface med mig och Alexander Lindman i rollerna. Så här skrevs det:
http://www.fria.nu/artikel/117306

RECENSION


Teater
Stoneface/Duckface
Teater De Vill
Regi: Robert Jelinek
Scenografi: Caroline Romare
Manus: Emma Broström
I rollerna: Alexander Lindman och Maria Grudemo El Hayek
  • Alexander Lindman och Maria Grudemo El Hayek.
STOCKHOLMS FRIA

Uttrycksfull uppsättning om pubertetsproblem

Teater De Vills föreställning Stoneface/Duckface, som spelas på scenen Pipersgatan 4, vänder sig till ungdomar, skolor och föräldrar. Den handlar om utanförskap, identitet och att ”passa in”. Pjäsen visar med förhållandevis enkla men uttrycksfulla medel upp svårigheter med att befinna sig puberteten, i glappet mellan barn och vuxenvärld, där man söker sin identitet.
Berättelsen kretsar kring ungdomar som möts nästan varje dag, men inte känner varandra. Stoneface, de coola som syns utåt, och Duckface, de tysta, osäkra. Maria Grudemo El Hayek spelar tjejen som inte vill bli kvinna och avskyr sina bröst, som gömmer sig i sin egen värld. Motsatsen är den tuffe killen, spelad av Alexander Lindman, som av grupptrycket gör och säger saker som han egentligen inte vill.
Robert Jelinek som har regisserat har lyckats ta fram det innersta hos karaktärerna, vilket gör att situationerna blir verklighetstrogna. På ett mycket uttrycksfullt sätt åskådliggörs de problemen som upplevs under puberteten.
De flesta unga människor känner nog igen sig i den här föreställningen. Förhoppningsvis ger den insikt om att de inte är ensamma med sina våndor. Teater De Vill har av tradition vänt sig till ungdomar med uppsättningar som ofta haft identitet som tema. I Stoneface/Duckface har de skapat en pedagogisk föreställning som samtidigt är intensiv och tempofylld, med lagom inslag av musik och koreografi. Trots budskapets allvar är pjäsen lätt att ta till sig och väl anpassad för en ungdomlig publik.

onsdag 1 april 2015

Min hemlighet

Hej.
Jag har hållit det lite hemligt för jag visste inte riktigt hur det skulle bli, om jag ville "gå ut" med det eller inte... I går gick "Min Hemlighet"  på 3an med mig i huvudrollen.



Jag grät hela tiden under inspelningsdagarna på flit, blev lite rädd att jag skulle bli den nya "helena bergström" men dom klippte ihop det så bra så det kändes inte för mycket.

Om du vill se mig ha sex och prata o va ledsen så kan du göra det här:

tv3 Jag har sex och mår dåligt



citat från folk om mig:

DJÄVLAR vad bra du var i filmen på tv3 igår!!!! Blev grymt imponerad och rörd av att en ungdomsbekant blivit så bra som du var!!

Något av det bästa jag sett svensk film producera faktiskt. Otroligt trovärdig monolog samt dialog! 

Du är så jäkla bra.

Tjohooo! Vad bra du är! Du är bäst!

MERA MERA JAG VILL HA MERA

Du var Skit braaaaaa . Jag gick på det och TÅRÖGD. 

här kommer man hem från Quiz o så är Maria på TV!!

Ok då, dom flesta citat kommer från familj o vänner men vaddå, det är ju citat!